Stucwerken

Niessen Bouw- en stucwerken


Bij stucwerk kennen we een hele hoop varianten. De twee hoofdvarianten stucwerk zijn glad stucwerk of stucwerk met een structuur. Glad stucwerk dient aangebracht te worden voordat begonnen kan worden met het versieren, schilderen of het behangen van muren. Van belang is dan natuurlijk dat de muren egaal en glad zijn. Een andere optie is om stucwerk met een structuur aan te brengen, ook wel sierpleister genoemd. Stucwerk met een structuur heeft voor een decoratieve functie.

  • Gladstucwerk
    Is een afwerking met een strakke uitstraling. Ruwe en scheve muren/plafonds kunnen op deze manier weer mooi recht gemaakt worden. Gladstucwerk levert een gladde ondergrond voor vrijwel alles: sierpleister (spachtelputz), verf, texen, behangen, etc.
     
  • Schuurwerk
    Is een wand- en plafondafwerking d.m.v hele fijne zandkorreltjes. De schurende, ronddraaiende beweging bepaalt het uiterlijk van de wanden/plafonds.
     
  • Spachtelputz
    Is een binnen- en buitenkwaliteit sierpleister op kunststof basis met een grote kleurvastheid. Spachtelputz geeft een mooie korrelstructuur die bij elke interieur past en is in verschillende korreldiktes, zoals 1 mm, 1,2mm, 1,5mm en 2mm en vele verschillende kleuren verkrijgbaar.